"Enormt porrintresse i Eslöv"

Av Ulla Hansson
ulla.hansson@skd.se
0413-693 23 6 FEBRUARI 2008 20.39

Efterfrågan på vuxenfilm var så stor att bolaget Hyllie Invest nu tar steget fullt ut och öppnar en "kärleksaffär", en som en av delägarna, Stefan Slavy, säger om sin mjukporrbutik, på Västergatan i Eslöv. Just nu söker man personal.
– Vi har 300-400 sökande från runt om i Skåne. Mest kvinnor, bara fem-sex är män.

Till helgen är det dags att måla de hyrda lokalerna, i nästa vecka står anställningsintervjuer på agendan och i början på mars är det tänkt att butiken "Lust" ska öppna.
Det blir den första i sitt slag. Stefan, som med framgång startade och drev video- och godisbutiken Nöjesmagasinet har sedan dess startat butiker i Malmö, Staffanstorp och Ystad och driver även en butik i Köpenhamn med godisförsäljning.
– Men så stor efterfrågan på erotiska filmer som den i Eslöv, har vi inte haft någon annanstans. Det var helt enormt, folk stod i kö och frågade efter avdelningen för vuxenfilm.
Ett jättebud gjorde att Nöjesbutiken i Eslöv såldes. Nye ägaren anslöt till en videokedja som inte har porrfilmer på repertoaren.
– Så Eslövsborna blev utan. Jag känner lite folk i sexbutiksbranschen. Bland annat finns en butik på Fields i Köpenhamn, den är säkert 200 kvadratmeter och affärerna går lysande. Kunderna är till 80 procent kvinnor. Det fula med porr har ju försvunnit och butikerna drivs seriöst, rent och snyggt.
– Medan konkurrensen är mördande i Malmö så finns ju absolut inget alls i Eslöv. Och nu när jag är bekant med Eslöv och har så goda erfarenheter av stan, inte minst den stora efterfrågan på området i minnet, har det blivit så att vi öppnar vår första kärleksaffär här. Mycket med inriktning på kvinnor som kunder. Vi är också mest intresserade av kvinnlig personal och vi ska ha sexleksaker, som oljor och stavar, underkläder, sexspel, erotiska filmer.


Tipsa Tipsa en vän
Kommentarer
Max 200 ord. Debattregler
blog comments powered by Disqus
FLER NYHETER PÅ
Det blir ingen uppföljning till Ponnygården – i alla fall kommer inte kommunstyrelsen att stå för det.  

Det blir ingen Folkets gård i Folkets park

Kommunstyrelsen bekostar inte projektet.
Agneta Idbohrn, Jeannette Unger Skou, Sara Alavi och Ulf Ivefeldt är några av de elva i styrelsen för Kvinnojouren i Lund.  

Delvis ny inriktning för Kvinnojouren

Stödsamtal och träffpunkt i fokus.
– Det är jättetråkigt att intresset för loppisen gått ner eftersom det är en fantastisk grej som fyller torget. Förhoppningsvis blir det bättre, säger Fredrik Tuvesson på Höör-Hörby tennisklubb.  

Arrangerar loppis trots protester

Tennisklubb förvånad över missnöje med avgift.
Parkering
Medborgarhuset i Eslöv. Den som har fått parkeringsböter här för att ha stått parkerad längre än 24 timmar kan få böterna tillbaka om de bestrider dem. I alla fall om böterna betalats det senaste halvåret.  

Bilister kan få tillbaka böter

Kommunerna glömde följa Transportstyrelsens koder.
Olov Tällberg med Twister, en 16 meter lång installation som roterar. – Jag har alltid gjort grejor som på något sätt är för stora, säger han.  

Skilda uttryck när fyra konstnärer delar plats

En sexton meter lång skulptur, en installation som inspirerats av black metal, Rihanna och orientaliska mönster.
E-TIDNING
Skånskan.se använder cookies, läs mer här.
Bloggar
Läsarbilder från Cellnews:
Läs våra bilagor