Läger och konsert med Tummel

Av Hans Bengtsson 4 DECEMBER 2008 15.24

Tummel, världsmusikgruppen med bas i Malmö och Köpenhamn, spelar på Ystads teater den 7 december.

Konserten föregås av ett läger, öppet för alla och envar mellan 15 och 105 år, på Tygegården i Backåkra. Någon enstaka plats återstår till denna kurs som genomförs i samarbete med bland annat Musik i Syd och Ystads kommun.

Tummels repertoar består av östeuropeisk folkmusik med influenser från pop och rock. I fjor firade gruppen tioårsjubileum. Ny sångare är Ystadsbon Jens Friis-Hansen.


Tipsa Tipsa en vän
Kommentarer
Max 200 ord. Debattregler
blog comments powered by Disqus
FLER NYHETER PÅ
Panem står på gränsen till fullskaligt inbördeskrig och i Distrikt 13 vill president Coin och den växande motståndsrörelsen att den hårt prövade Katniss ska vara ansiktet utåt för revolten.  

Flera aktuella frågor kläms in

Sent omsider fick jag sett Hunger Games föregångarna och yngre vänner – framför allt tjejer – kunde inte förstå varför jag inte stått i dörröppningen när de gick upp och dessutom var filmrecensent
Vivianne Holmberg i Maskeradbalen, en av flera uppsättningar hon medverkat i på Kungliga operan i Stockholm, där hon jobbat sedan hon blev klar med sin utbildning.  

Vivianne prisas
för sin skönsång

Sopranen Vivianne Holmberg från Bjärnum får årets Håkan Mogrenstipendium på 125 000 kronor, ett pris hon kommer att få ta emot av H.M. Konungen på måndag.
Dagens nöjessnackisar
Nöjesbloggar
Läs våra bilagor