100 sommarjobb att
söka i Hässleholm

Av Jens Ångman 12 MARS 2010 06.00

Nu börjar det bli hög tid för ungdomarna att söka sommarjobb. Startskottet har gått för ansökningarna om feriepraktik från Hässleholms kommun. Norra Skåne har kollat läget hos både kommunen och arbetsförmedlingen.

Kommunen som varje år erbjuder feriepraktik har inför denna sommar ökat antalet platser från 80 till 100. Under tre veckor har ungdomar födda 1993 och 1994 chansen att tjäna lite extra pengar.
– Feriepraktiken är den första introduktionen för de yngre att komma in i arbetslivet, säger Rune Granqvist på Hässleholms kommun.

Uppgifterna eller de arbeten de kan få är att bistå i den ordinarie kommunala verksamheten. Det kan vara att hjälpa vaktmästare att sköta fastigheter eller hjälpa till på ett äldreboende. Arbetstiden är fastställt till sju timmar per dag.
Men hur blir det då för de lite äldre ungdomarna? Pia Carlsson på arbetsförmedlingen i Hässleholm meddelar att även där är siffrorna positiva. Just nu visar statistiken fler platser än förra året vid samma tidpunkt och arbetsmarknaden går åt rätt håll.

Främst är det inom vården och restaurangbranschen flest jobb har kommit in. På arbetsförmedlingens hemsida finns det en steg-för-steg guide för de jobbsökande till sommaren. Utöver denna hjälp har Pia Carlsson ett tips till ungdomarna som söker:
– De ska vara väldigt aktiva själva och söka så mycket de kan.
Förutom att söka jobb på internet och ta hjälp av guider, kan ungdomar även med stor framgång skriva eget cv och personligen besöka företagen.

De kan även gå till folk man känner eller bekanta och höra sig för. Det som helst ska undvikas när man söker jobb är att provjobba gratis då risken är att bli utan lön resten av arbetstiden. Dessutom är det inte rekommenderat att jobba svart då det många gånger inte kan användas som intyg när det är dags att söka jobb i framtiden.


RELATERADE ARTIKLAR
Tipsa Tipsa en vän
Kommentarer
Max 200 ord. Debattregler
blog comments powered by Disqus
FLER NYHETER PÅ
Revingefältet
Grova stolpar och elledning ska hålla både militärfordon och kor borta från paddornas lekdammar. Bengt Andersson visar åtgärden.  

Stängsel ger paddor bättre odds

För att skydda paddorna mot militärfordon och trampande koflockar stängslas nu ett antal dammar där paddorna lägger sin rom.
Fredrik Hetta var närmast att sätta en puck för IK Pantern.  

Tre snabba AIK-mål knäckte Pantern

Nervositet och enkla misstag Malmölagets fall
Ulrik Hjort Lassen är från början timmerman men kan nu även titulera sig hantverksdoktor.  

Kulturen restaurerar sina timrade hus

Arbetet leds av nyanställde Ulrik Hjort Lassen, världens förste hantverksdoktor genom disputationen förra året.
Mordet på Bellevuegården
På mordplatsen har blommor och meddelanden till den mördade 21-åringen  

Hiv-mannen en av de misstänkta mördarna

Den hiv-smittade 23-åringen har tidigare dömts för att ha haft oskyddad sex med åtta kvinnor.
Kommunalrådet Hanna Thomé och Selma Gusic, ledare för projektet Normbrytande rättigheter deltog när lärarnätverket mot rasism diskuterade strategier på Swedbank stadion. 8FOTO: Mona Forsell

Över 60 pedagoger på möte mot rasism

”Vi hoppas att fler skolor ska gå med i nätverket”
Mie Skov visade i går att graviditet i sjätte månaden inte behöver vara något hinder för att spela bordtennis. Mie vann två av sina singlar mot Råå i 1/8-delsfinalen i SM-slutspelet. Skurup vann matchen med 5-3 och säkrade på kuppen av plats i kvartsfinalen. Foto: Jonny Nilsson

Graviditet i sjätte månaden inget hinder

Mie Skov spelade Skurup till SM-kvartsfinal
E-TIDNING
Skånskan.se använder cookies, läs mer här.
Bloggar
Läsarbilder från Cellnews:
Läs våra bilagor