Tänkte bygga kärnreaktor i köket

Av TT 1 AUGUSTI 2011 16.44

För ett par veckor sedan skrev en 31-årig man i Ängelholm till Strålsäkerhetsmyndigheten för att fråga om det möjligen var lagligt att tillverka en kärnreaktor hemma.

- Då ville de komma ned och mäta strålningen i min lägenhet, säger 31-åringen.


Och de kom, tillsammans med polisen stormade de in och kunde konstatera att 31-åringen menat allvar, skriver Helsingborgs Dagblad på nätet.


Mannen hade beställt radioaktiva ämnen från utländska företag.


Tipsa Tipsa en vän
Kommentarer
Max 200 ord. Debattregler
blog comments powered by Disqus
FLER NYHETER PÅ
Framtiden ser ljus ut för Peder Fredricson. På söndagen var han överlägsen vinnare av Helsingborg Grand Prix med Flip's Little Sparrow, en häst med guldkantad härstamning som nu ansluter till Peders femklöver av topphästar.  

Överlägset för framtidshoppet

Det var överlägset, det var vackert, och det var en aning om framtiden när landslagsryttaren Peder Fredricson red Flip's Little Sparrow till seger i Helsingborgs Grand Prix.
Vinnare på hemmaplan. Peder Fredricson tävlar ofta utomlands men i helgen är han i Helsingborg och på lördagen blev det seger i delfinalen av Swedish Riders Trophy med åttaåriga All In.  

Seger med framtidshoppet

Peder Fredricson från Grevlunda på Österlen brukar hålla till på de stora internationella arenorna. Men i helgen tävlar han i Helsingborg – och det blev seger i femte delfinalen av Swedish Riders Trophy.
Läsarbilder från Cellnews:
E-TIDNING
Skånskan.se använder cookies, läs mer här.
Bloggar
Vad är det på tv just nu?
TV-Guide Missa inte vår kompletta tv-guide!
Läs våra bilagor