Ta bort stearinfläckar

Av TT Spektra 20 DECEMBER 2011 15.11

Tänd ett ljus, och låt det brinna - och attans! Så kom det stearin på duken. Ni minns väl hur man gör då?

Börja med att pilla bort så mycket stearin som möjligt. Husmorstipset brukar vara att stoppa in duken i frysen så att stearinet blir hårt, och sedan bryta bort det. Men var försiktig, vissa material kan ta skada av en sån behandling, till exempel om duken är i sidentyg.


För att få bort stearin som smält in i tygfibrerna lägger man hushållspapper (kaffefilter går också bra) ovanpå och under fläcken, och stryker med strykjärnet. Byt papper tills det inte längre suger upp något.


Nu kan det fortfarande sitta en fläck kvar på duken, och det är fettet i stearinet. Behandla med fläckborttagningsmedel och tvätta som vanligt i maskinen.


 


Tipsa Tipsa en vän
Kommentarer
Max 200 ord. Debattregler
blog comments powered by Disqus
FLER BOSTADSARTIKLAR
Anna Lindblom krönikör, personligtredaktör och reporter på Skånska Dagbladet.

Vådan av att vara för säker

Vådan av att vara för säker.
Attacken mot eu-migranterna

Får tak över huvudet

Efter helgens attack på sju tiggare som övernattade i en minibuss i Perstorp har nu även kommunen kopplats in i ärendet.
Sebastian Larsson i kamp med Magnus Wolff Eikrem under landskampen i fotboll mellan Sverige och Norge på Friends i augusti 2013. Nu är norrmannen klar för tre år i Malmö FF.  

Norskt nyförvärv klart för MFF

Malmö FF har skrivit kontrakt med norske Magnus Wolff Eikrem som senast har spelat i walesiska Cardiff City FC. Kontraktet sträcker sig över tre år.
Region Skånes chef för miljöledningsenheten Stig Persson förklarade varför regionen satsat på att köpa in nyckelfärdiga vindkraftverk.  

Vindkraft ska
hjälpa regionen

Vindkraften engagerar många, vilket inte minst Eolus vindkraftsseminarium visade.
LT träffade två av de mänskliga rättigheternas förkämpar. Bo Lindblom och Jan Nygren har i princip vigt sina liv åt kampen.  

Amnestykämpar uppmanar: ”Skriv för frihet”

Kampanjen ”Skriv för frihet” som uppmärksammats stort internationellt pågår.I Laholm visas en utställning på Stadsbiblioteket.
Läsarbilder från Cellnews:
E-TIDNING
Skånskan.se använder cookies, läs mer här.
Bloggar
Läs våra bilagor