Den goda jorden stod i centrum på öppet hus

Av Roger Sunesson 23 APRIL 2012 04.30

I vanlig ordning blev det öppna huset på Svalöfs gymnasium en publiksuccé.

Skolan visade sina innandömen på lördagen och både på lantbruket, smådjursavdelningen, bland mekarna på Söderhus och i huvudbyggnaden ville folk in och se hur verksamheten fungerar.
– Det är alltid lika trevligt. Jag brukar åka hit och titta varje år, sa Bo Persson från Torrlösa när han beundrade en gammal Massey Ferguson.


På de olika avdelningar fick besökarna ta del av vad eleverna egentligen sysslar med under skoltid. En populär station var givetvis smådjursavdelningen, där Ammy Thomsson visade upp en orm av det större slaget och Elin Olanders tog till sist mod till sig och klappade det dryga metern långa djuret.
– Faktiskt inte så läskigt som jag trodde. Den var ju både mjuk och torr, sa hon en aning imponerad.

Temat för dagen var från jord till bord. Besökarna fick ta del av hur hela kedjan fungerar från sådden fram tills att mackan på frukostbordet ligger färdigbredd, olika leverantörer visade upp sina produkter och dessutom arrangerades en fältvandring ut på åkrarna.


Tipsa Tipsa en vän
Kommentarer
Max 200 ord. Debattregler
blog comments powered by Disqus
FLER NYHETER PÅ
Per-Olof Andersson, Birgitta Zandenius och Lena Åkesson räknade röster under onsdagen i kommunhuset.  

KD:s lilla hopp grusades

Chans till fullmäktige försvann igen – fick bara två röster efter onsdagsräkningen
En lyckades, en lyckades inte. Kryssräkning till riksdagen är klar och nu kan Niklas Karlsson (t h) glädja sig över ett liv i Stockholm de närmaste fyra åren. Sämre gick det för Lennart Pettersson som inte gör någon comeback i riksdagen.  

Riksdagen nästa, Karlsson

Niklas Karlsson (S) och Torkild Strandberg (FP), båda från Landskrona, båda kommunalråd ska representera Skånes västra valdistrikt i fyra år.
Conny och Erna-Britt Nordin samt Sixten Dehlin och Karin Bengtsson är glada över att det gamla bårhuset fått ett nytt innehåll. Numera handlar det om museum.  

Gamla bårhuset lever igen

Det gamla och fallfärdiga bårhuset intill kyrkan i Stenestad har fått nytt liv.Numera kan både turister och bybor tal del av bygdens historia.
Valet - Svalöv
Bekymrade miner. Anders Svärd, ordförande i Socialdemokraterna och kommunalrådet Birgitta Jönsson har ett styvt arbete framför sig att bilda en ny och stark majoritet. Foto: Roger Sunesson

S tar sikte på en stark och stor majoritet

Socialdemokraterna tappade röster i kommunvalet, men sitter ändå kvar i förarsätet.Kommunalrådet Birgitta Jönsson (S) ger samtidigt klara besked:
Det blir mycket SD i Svalövs politik de närmaste fyra åren. Totalt åtta mandat sitter partiet på och två av dessa kommer Teddy Nilsson och Ingrid Ekström att sitta på. Foto: Roger Sunesson

SD ritar om historisk karta

På förhand snackades det mycket om Sverigedemokraternas lavinartade framfart i Svalövs kommun.Resultat: Tre nya platser i fullmäktige och man sätter sig dessutom på oppositionsstolen.
Valet mellanskåne

Moderaterna valets stora förlorare i Eslöv

Väljarna tycks straffa den oheliga alliansen.
Trion som är beredd att styra vidare om valet går som de vill. Kommunalrådet Charlotte Wachtmeister (M), Torbjörn Ekelund (FP) och det socialdemokratiska kommunalrådet Birgitta Jönsson hoppas avndra vidare mot ett styre i ytterligare fyra år. foto: Roger sunesson

Siktar på fyra nya lyckade år

Men S, M och FP går ändå till val på oliak håll.
Bilbesiktning på hemmaplan – Kenny Nilsson var premiärkund när Clearcar öppnade i Svalöv på fredagen. Besiktningsman Nisse Olofsson konstaterar att han inte går sysslolös då flera kunder tittar in för att be om drop-in-tider. Foto: Helena Svensson

Bilkoll på hemmaplan

Kenny Nilsson både bor och jobbar i Svalöv och har längtat efter en bilbesiktning på hemmaplan. Under fredagsmorgonen var hans Citroën C2 första bilen in i besiktningshallen.
Läsarbilder från Cellnews:
E-TIDNING
Skånskan.se använder cookies, läs mer här.
Bloggar
Vad är det på tv just nu?
TV-Guide Missa inte vår kompletta tv-guide!
Läs våra bilagor