Den goda jorden stod i centrum på öppet hus

Av Roger Sunesson 23 APRIL 2012 04.30

I vanlig ordning blev det öppna huset på Svalöfs gymnasium en publiksuccé.

Skolan visade sina innandömen på lördagen och både på lantbruket, smådjursavdelningen, bland mekarna på Söderhus och i huvudbyggnaden ville folk in och se hur verksamheten fungerar.
– Det är alltid lika trevligt. Jag brukar åka hit och titta varje år, sa Bo Persson från Torrlösa när han beundrade en gammal Massey Ferguson.


På de olika avdelningar fick besökarna ta del av vad eleverna egentligen sysslar med under skoltid. En populär station var givetvis smådjursavdelningen, där Ammy Thomsson visade upp en orm av det större slaget och Elin Olanders tog till sist mod till sig och klappade det dryga metern långa djuret.
– Faktiskt inte så läskigt som jag trodde. Den var ju både mjuk och torr, sa hon en aning imponerad.

Temat för dagen var från jord till bord. Besökarna fick ta del av hur hela kedjan fungerar från sådden fram tills att mackan på frukostbordet ligger färdigbredd, olika leverantörer visade upp sina produkter och dessutom arrangerades en fältvandring ut på åkrarna.


Tipsa Tipsa en vän
Kommentarer
Max 200 ord. Debattregler
blog comments powered by Disqus
FLER NYHETER PÅ
Det var många arga, besvikna och uppgivna bybor som kom till stormötet. Norrvidingeborna Vlasda Pavelka, Marta Pavelka och Arne Bengtsson var inte nöjda med informationen.  

Uppretade bybor krävde raka

Gick hårt åt kommunalrådet – grävningsarbetet går igång redan på måndag.
– Situationen är helt ohållbar. Karin Hesselgård och Lena Åkesson i Håstenslöv är två fastighetsägare som drabbas när nytt vatten och avlopp måste dras fram. Mellan 150 000-200 000 kronor kostar inkopplingen. Foto: Roger Sunesson

Rasar över höjd va-avgift

Ikväll ställer förbannade Håstenslöv och Norrvidingebor ansvariga mot väggen.
Jörgen och Asta Nystrand jobbar oförtrutet med att utveckla anläggningen och alltid ha något nytt på gång.  

De har Sveriges
bästa familjecamping

Röstånga Camping & Bad har blivit utnämnd till Sveriges bästa familjecamping av sajten Barnsemester.se.
Daniel Nylander och Carina Markert är två nya medlemmarna i Centerns styrelse och hälsades välkomna av ordförande Sven Svederberg.

Nya ansikten Centerns topp

Centern både förnyade och föryngrade vid sitt årsmöte.
Anders Johansson, vd för bolaget Golflodge som äger Svalövs GK beklagar att medlemmarna tvinas bort och erkänner att informationen inte varit den bästa.  

Golfarna utan bana
när spaplaner sprack

Inget spel i sommar sedan Svalövs golfbana misslyckats med att hitta ny ägare – risken finns att området förvandlas till skogsmark.
Djupt besvikna är de båda medlemmarna i SAvalövs GK, Göran Hejde och Nils Warming. Trots att anläggningen i rävetofta legat ute till försäljningen sedan flera månader har medlemmarna inte fått någon information alls. Nu stängs banorna och istället tvingas golfarna söka sig till andra klubbar.  

Medlemmarna rasar över usel information

Golfspelarna tvingas hitta ny bana.
Per-Olof Jönsson och kompanjonen Lars Håkansson kan andas ut. Kommunstyrelsen ger klartecken till byggnation i Tågarp och i höst lär grävskoporna ta de första tagen. Foto: Roger Sunesson

Nu kan Tågarp
börja växa

Enig kommunstyrelse gav klartecken för efterlängtad exploatering.
Efter 18 år väljer Bo Gripsten att sluta som vd för Svalövsbostäder. Ett av de stora projekten som han varit med om att förverkliga är Svalövs nya idrottshall. Det var då, de. Bo Gripsten började 1997 och efterträdde Olle Svensson (mitten). Ordförande Gunnar Bengtsson var med då - som nu (lilla bilden)  

Bo tackar för sig efter 18 år

Svalövsbostäder vd lämnar stafettpinnen till yngre krafter.
E-TIDNING
Skånskan.se använder cookies, läs mer här.
Bloggar
Läsarbilder från Cellnews:
Läs våra bilagor