Du är inne på en gammal version av Skånska Dagbladet. Klicka här för att komma till den nya sajten!

Skolan har siktet inställt mot framtiden

Av Marianne Pernbro 4 DECEMBER 2012 14.30

Rubrikerna om Vårboskolan i Arlöv har länge handlat om att eleverna inte når målen, att det är stökigt på skolan och att många lärare saknar behörighet.

Nu satsar kommunens politiker hårt på att få upp resultaten, bättra på lokalerna och utbilda lärarna. Mycket pengar styrs hit och den som rent praktiskt ska se till att Vårboskolan vänder utvecklingen är rektor Ninda Menkus som tillträdde sin tjänst på allvar i höstas.
Har du kommunens svåraste jobb?
– Haha. En stor utmaning är det men roligt. Och jag tror den nye fastighetschefen har det tuffare!
Ninda Menkus kommer närmast från Sorgenfriskolan i Malmö och sökte sig till Vårboskolan när Burlöv annonserade efter flera nya rektorer.
– Det var bara Vårboskolan som intresserade mig. Jag tror det är viktigt för lärare som ska jobba på en skola som Vårboskolan att de gör ett aktivt val, att de vill detta.
– Jag vill bidra till att minska segregationen och visa att alla kan lyckas. Elever med stöd hemifrån kan klara sig bra i en mindre bra skola. Elever som inte har det stödet får det svårt. Därför är det viktigt att skolan är bra. Många elever känner sig svikna av samhället – inte alltid med rätta – men så känner de. Det är vår uppgift att ge stöd. Visa att alla kan lyckas.Tipsa Tipsa en vän
FLER NYHETER PÅ
E-TIDNING
Firade du mor på Mors Dag?
Ja 57%
 
Nej 43%
 
Antal röster: 37
Skånskan.se använder cookies, läs mer här.
Bloggar
Läsarbilder från Cellnews: