Kampen går vidare

Av Jonny Nilsson 5 MARS 2013 22.31 (UPPDATERAD 22.36)

Kampen om förstaplatsen i pingisligan går vidare med fortsatt hög intensitet. På tisdagskvällen vann både Österlens BTK och Eslövs AI med 3-0.

De två topplagen från Skåne vann båda på hemmabord. Det tog Österlen mindre än en timme att köra över Kävlinge. Hemmalaget tappade inte ett enda set. Eslöv hade en på pappret svårare uppgift.
Det var nämligen tabell-trean Halmstads BTK som gästade Blomsterbergshallen, där Xu Hui inledningsvis gav svenske landslags-spelaren Kristian Karlsson en rejäl lektion (11-5, 11-3, 11-7) innan Kasper Sternberg, silvermedaljör i det danska mästerskapet i söndags, och Mattias Översjö vann var sin femsetare.

- Xu Hui spelade otroligt bra. Kasper röde sig bättre än på ett tag och ser ut att vara på gång. Mattias fick inte spelet att stämma till hundra procent, men kämpade sig till segern. En bra egenskap, summerade Peter "Pidde" Andersson, Eslövs AI-tränaren.
I och med segern säkrade i praktiken EAI en direktplats in i SM-slutspelets semifinal, inte bara till sig själva utan också till Österlens BTK.
Halmstad var före gårdagens omgång det enda hotet och i och med 3-0 för EAI ökades avståndet till sex poäng med bara tre matcher kvar av grundserien. Mellan ettan Österlens BTK och EAI, båda på 26 poäng, skiljer det bara en enda individuell match.
- Att gå direkt till semi har hela tiden varit vårt stora mål, men jag tycker det är en merit att vinna serien och på så sätt skaffa sig bästa tänkbara läge inför slutspelet, påpekade Pidde.

Österlen befäste serieledningen genom att enkelt avfärda Kävlinge BTK, nästjumbon som kom utan Peter Nilsson (upptagen av spel i Frankrike) och med en comebackande Magnus Molin som tredjeman.
- 3-0. Mer än så går det inte att göra. Men det kändes som att Kävlinge gett upp innan ens matchen börjat. Tråkigt att de vek ner sig så lätt, tyckte Niclas Almström, tränaren i Österlens BTK.
Hemmatrion tappade inte ett enda set. På söndag väntar en tuffare match, Frej på bortabord i Växjö.

– Vi får med oss en busslast med supportar, meddelade Niclas Almström.
EAI möter i sin söndagsmatch Warta på bortabord.


Tipsa Tipsa en vän
Kommentarer
Max 200 ord. Debattregler
blog comments powered by Disqus
FLER NYHETER PÅ

Man skjuten till döds

En man hittades skottskadad i Sofielunds industriområde i Malmö på juldagskvällen.
Tsunamin 10 år sedan
På Khao Laks stränder finns inte mycket som minner om människorna som dog när tsunamin träffade den thailändska kusten för tio år sedan. Men vid ett litet trädpå Nang Thong-stranden håller anhöriga liv i minnet av barnen de förlorade.  

"Så här kan det inte sluta"

När barnen Samuel och Beata dog i tsunamin kämpade Åsa och Mats Liedholm vidare för sin dotter Johannas skull.
Polisens tekniker undersöker lokalen. Ett nytt sprängdåd inträffade i Rosengård i Malmö på julafton. Återigen var sprängningen riktad mot ett fastighetsbolags lokaler. Larmet om sprängningen kom vid 18.10. Ingen person skadades vid explosionen. - Där är en ruta som är helt bortblåst. Karmen bara hänger. Delar av den ligger tio till femton meter ut från fönstret, säger frilansfotografen Karsten Petersen.  

Misstänkt 15-åring anhållen för bombdåd

En 15-årig pojke misstänks för sprängdådet i Rosengård i Malmö på julaftonskvällen.
Läs våra bilagor