Ansökan om mellanlager i Barsebäck

6 MARS 2013 16.00

Barsebäck Kraft AB lämnade på onsdagen in sin bygglovsansökan till Kävlinge kommun om ett tillfälligt mellanlager för radioaktiva byggdelar vid det stängda kärnkraftverket i Barsebäck, rapporterar sydsvenskan.se.

Bolaget, som ägs gemensamt av Vattenfall och Eon, har redan fått klartecken för ett mellanlager från mark- och miljödomstolen. Men Kävlinges politiska ledning har gjort klart att den tänker rösta nej, eftersom kommunen fruktar att lagret i praktiken kan komma att bli ett slutförvar.

Tanken med mellanlagret är att rivningen av Barsebäck inte ska behöva dröja till dess det planerade slutförvaret för kärnavfall i Forsmark är klart.


Tipsa Tipsa en vän
Kommentarer
Max 200 ord. Debattregler
blog comments powered by Disqus
FLER NYHETER PÅ
En storföretagare från en av Kävlinges grannkommuner planerar att bygga en stor herrgård med tillhörande ridanläggning i Hofterup för 50 miljoner kronor.

Storföretagare bygger herrgård för 50 miljoner

Hästgård med bland annat stort bostadshus, stall, annex, poolhus och grindstuga.
Utsläpp av diesel. Din X-macken i korsningen Kvarngatan mellan och Skomakaregatan i Kävlinge.

Tävling ska avgöra framtid för macktomt

Din X ska rivas och ersättas med bostäder.
Här på Veken, halvön bakom Solanum som omsluts av Kävlingeån, kan en stor vikingatida borg legat. Anders Ödman, docent i arkeologi, och Nils-Erik Winther från Kävlinge hembygdsförening ska skriva en bok om Kävlinges historia. Under arbetet har Anders Ödman fått upp spåren efter borgen och en av Skandinaviens längsta broar.  

Hoppas hitta vikingaborg

Cirkelformad upphöjning bakom potatisfabrik väckte arkeologen Anders Ödmans intresse.
E-TIDNING
Skånskan.se använder cookies, läs mer här.
Bloggar
Läsarbilder från Cellnews:
Läs våra bilagor