Ansökan om mellanlager i Barsebäck

6 MARS 2013 16.00

Barsebäck Kraft AB lämnade på onsdagen in sin bygglovsansökan till Kävlinge kommun om ett tillfälligt mellanlager för radioaktiva byggdelar vid det stängda kärnkraftverket i Barsebäck, rapporterar sydsvenskan.se.

Bolaget, som ägs gemensamt av Vattenfall och Eon, har redan fått klartecken för ett mellanlager från mark- och miljödomstolen. Men Kävlinges politiska ledning har gjort klart att den tänker rösta nej, eftersom kommunen fruktar att lagret i praktiken kan komma att bli ett slutförvar.

Tanken med mellanlagret är att rivningen av Barsebäck inte ska behöva dröja till dess det planerade slutförvaret för kärnavfall i Forsmark är klart.


Tipsa Tipsa en vän
Kommentarer
Max 200 ord. Debattregler
blog comments powered by Disqus
FLER NYHETER PÅ
Det tar cirka 4 veckor för att få bygglov i Kävlinge kommun.  

Tiden för bygglov har halverats i Kävlinge

Nya rutiner ska korta tiden ytterligare.
Matilda Bjärum, 18, till vänster, och Linnea Lilja, 16, till höger, från Kävlinge kommun, har sommarjobb i SummerFolk Youth Ensemble som uppträder i Folkets park Kävlinge i dag.  

Ungdomar testar livet inom showbusiness

På onsdag kan du se gruppen uppträda i Folkets park i Kävlinge.
Bengt Malmgren, Christer Eklund och Christina Krol har bråda dagar. Silverforsen Folkets park ska få en ny kiosk till fredagens dans, men bygglovet är än så länge bara tillfälligt.  

Ny kiosk till dansen
efter stulen vagn

Folkets Park i Kävlinge har haft bråda dagar efter en stöld av den mobila kiosken. En ny i fast format ska vara klar till fredagskvällens dans.
Sommarorkestern i Kävlinge består i år av Felicia Strandberg, gitarr, André Nilsson, piano, Nikolai Nielson (skymd), saxofon, Sophia Sandbring, sång, Josefin Samuelsson, trumpet och Lovisa Rosberg, cello.  

Framträdande jobb för skolungdomar

Sista spelningarna för årets Sommarorkester.
Den 15 ton tunga takstenen har en passning på bara några centimeter. Enligt Svend Illum Hansen hade våra förfäder högstående kunskaper om belastning och tryckfördelning. Å andra sidan är varje detalj så beroende av de andra att det lilla djur som gjort åverkan vid golvet på sikt kunde fått taket att rasa in.  

Ett djur kunde fått allt att rasa

Akuta åtgärder sattes på måndagen in för att rädda gånggriften i Gillhög.
Läsarbilder från Cellnews:
E-TIDNING
Skånskan.se använder cookies, läs mer här.
Bloggar
Vad är det på tv just nu?
TV-Guide Missa inte vår kompletta tv-guide!
Läs våra bilagor