Ansökan om mellanlager i Barsebäck

6 MARS 2013 16.00

Barsebäck Kraft AB lämnade på onsdagen in sin bygglovsansökan till Kävlinge kommun om ett tillfälligt mellanlager för radioaktiva byggdelar vid det stängda kärnkraftverket i Barsebäck, rapporterar sydsvenskan.se.

Bolaget, som ägs gemensamt av Vattenfall och Eon, har redan fått klartecken för ett mellanlager från mark- och miljödomstolen. Men Kävlinges politiska ledning har gjort klart att den tänker rösta nej, eftersom kommunen fruktar att lagret i praktiken kan komma att bli ett slutförvar.

Tanken med mellanlagret är att rivningen av Barsebäck inte ska behöva dröja till dess det planerade slutförvaret för kärnavfall i Forsmark är klart.


Tipsa Tipsa en vän
Kommentarer
Max 200 ord. Debattregler
blog comments powered by Disqus
FLER NYHETER PÅ
Hur minns du Olympen - kommentera!
Julius Malmström, Sven Lindström och Petter Lönegård på den lilla bit av läktaren som bevarats sedan Olympen byggdes om till gym.  

När Miles, Kiss och McCartney kom till Lund

När Miles Davis, Kiss och Paul McCartney kom till Lund.
Per Hardebo ville att hans anställda skulle ha något att göra under vintermånaderna, och gav sig därför in i fastighetsbranschen. Nu bygger hans företag K-fastigheter 24 radhuslägenheter i Lackalänga.  

Lilla Lackalänga by
blir snart lite större

24 radhuslägenheter byggs på tidigare kycklingfarm.
Inom några månader byts loggan ut mot en ny när Hemköp flyttar in på Nygatan i Kävlinge.  

Hemköp flyttar in i Coops gamla lokaler

Sedan Matrebellen gick i konkurs tidigare i år har lokalerna stått tomma.
Ridande polis ska verka avskräckande för inbrott.  

Ridande polis
ska stoppa inbrott

Ridande polis skrämmer tjuvar och sätter stopp för villainbrott.
Kävlinge kommun köper Harrie FF:s tidigare klubbstuga på Harrievallen som kompensation för att klubben tvingades flytta till Högalids idrottsplats. Foto: Stefan Persson

Klubbstuga köps för att rivas miljon

Kävlinge kommun köper Harrie FF:s klubbstuga på Harrievallen för en halv miljon kronor – bara för att riva den. På idrottsplatsen ska det framöver byggas bostäder. Därför behövs inte klubbhuset.
Just nu pågår arbetet med att bygga en ny pendlarparkering vid järnvägsstationen i Kävlinge. Projektchefen Christer Stensson och mätteknikern Zeinab Alaliaoui leder arbetet.  

Ny pendlarparkering lösning på p-kaoset

34 nya parkeringsplatser. Det är kommunens svar på parkeringskaoset som råder kring järnvägsstationen i Kävlinge. Hjälper inte det kan nästa steg vara att avgiftsbelägga parkeringen.
Läsarbilder från Cellnews:
E-TIDNING
Skånskan.se använder cookies, läs mer här.
Bloggar
Vad är det på tv just nu?
TV-Guide Missa inte vår kompletta tv-guide!
Läs våra bilagor