Medaljregn över Sjöbo

Av Jonny Nilsson 11 SEPTEMBER 2013 21.46 (UPPDATERAD 21.49)

Näst bäst i klubbstriden och totalt 37 medaljer, varav 15 i guld. Sjöbo Simsällskap öppnade höstens inomhustävlande på ett minst sagt imponerande sätt.

15 guld, tio silver och tolv brons blev det för Sjöbo i den gångna helgens Uddevalla Sim Open. I konkurrens med klubbar från hela Sverige och även Norge blev Sjöbo SS näst bäst, slagna bara av arrangerande Uddevalla.
– Framför allt var det jätteroligt att de yngre och lite nya tävlingssimmarna var så duktiga. Samtidigt gjorde de rutinerade simmarna sina jobb och gjorde det bra, summerar Claes Andersson, Sjöbos chefstränare.

Upp till Uddevalla åkte Sjöbo SS med en 20 simmare stark trupp med VM-meriterade Elin Mårtensson i spetsen.
– Detta var Elins första tävling i kortbana sedan VM i december i fjor, upplyser Claes Andersson.

Sjöbos simdrottning har som bekant haft problem med skador och tvingats till rehabträning istället för fullskalig satsning.
– Hon kan fortfarande inte köra för fullt, men till 80-85 procent, säger Claes.
I Uddevalla visade hon i alla fall att hon är på god väg tillbaka mot toppen. Elin vann både 100 och 200 meter bröst.
– Hon har som mål att komma med i EM-truppen. EM går i december och uttagningen sker på SM i november, upplyser Claes.

Bakom Elin var det mångasom simmade snabbt och mycket och dessutom på höga placeringar. Juniorlandslagssimmerskan Erica Sjöholm var oerhört flitig i elden och tog bland annat fyra guld. Sandra Nilsson, äldst i gänget, vann 100 fjäril.

Augusta Andersson, Oskar Olsson, Lina Sjöholm samt syskonen Isak och Minna Larsson var fem andra simmare som imponerade stort och plockade medaljer.
– Oskar simmade för första gången 100 frisim under minuten och gjorde en kanontid på 50 fjäril. Isaks 26.7 på 50 frisim var jättebra, inflikar Claes.

Han var också nöjd med att Sjöbo vann tävlingens två sista tjejlagkapper, 4x50 medley för de yngre och 4x100 medley för de äldre.

Efter Sjöbos raketstart i Uddevalla väntar en intensiv inomhussäsong fullspäckad med tävlingar av olika dignitet. Nästa lördag, den 21 september, är det seriepremiär i division 3 för de yngre förmågorna. Sedan ska det tävlas i bland annat UGP, DM, Sum-sim, SM och kanske till och med VM...


Tipsa Tipsa en vän
Kommentarer
Max 200 ord. Debattregler
blog comments powered by Disqus
FLER NYHETER PÅ
De vana fiskarna Elias Ovesson (t v) och Simon Ovesson från Veberöd drog upp en regnbåge. Sture Eriksson från Sportfiskarna Skåne tittade till de unga entusiasterna runt Björkdammen.  

Lovlediga fiskare
satsar på regnbåge

Luften är mättad av fukt kring Björkadammen. Tredje dagen på höstlovet bjuder på ruggigt väder, men också fiske och grillad korv till lediga barn.
För att ta ut de skadade på ett så säkert sätt som möjligt klippte räddningspersonalen upp taket på den ena bilen, där en äldre man satt med en misstänkt höftskada. I den andra bilen togs ett par ut genom bakluckan.  

Tre åldringar skadades i bilkrock

Tre äldre personer skadades i en bilkrock på Ommavägen i Sjöbo strax före klockan 14 på tisdagen. Alla fick föras till sjukhus med ambulans.
Både Antje Jackelén, Sveriges ärkebiskop, och Åke Appelgren skulle predika.

Tidigt nyår
i Lövestad

Årets nyårspredikan filmades i Lövestads kyrka i går.
Alla ryttare donerade pengar till bröstcancerfonden.  

Red mot cancer

Under 40 minuter i går kunde man skåda en lite annorlunda syn på Sjöbos gator.
Sportbloggar
Läs våra bilagor