Claes Fransén har i sju års tid försökt få till en detaljplan som godkänner nya villor i Stanstorp. Nu ser det mörkt ut för hans planer. Foto: Tobias lagerholm

Dubbla beslut stoppar hans husdröm

Kommunstyrelsen och miljö- och byggnadsnämnd tycker olika gällande utbyggnad i Stanstorp.
Kalle och Ingrid Rämmal är allt annat än nöjda med att få sin lantliga idyll förvandlad till vad de menar kan bli starten på ett industriområde.  

Grannpar missnöjda med verksamhet

De beskriver Stanstorp som en oas. Nu menar Kalle och Ingrid Rämmal att området kommer att industrialiseras.
Cancerrehabiliteringen på Lydiagården som mestadels bedrivs i internatform är viktig för att kunna gå vidare i livet, menar delägaren Marie-Christine Martinsson. – Man träffar andra i samma situation som en själv och har träffar med läkare, sjukgymnast, präst och kurator. Det gör att patienten får verktyg som bland annat hjälper han eller hon att motverka ångest och depression, säger hon.  

Lydiagården utökar med nytt patientavtal

Fler patienter ger fler anställda.
Rehabilitering
Björn Athlöf och Kylle Ahlqvist är missnöjda med att sjukhusledningen valt att stänga patienthotellet på Orup. Nu hoppas de kunna väcka debatt och få till en dialog med ansvariga. – Jag skulle kanske inte ha funnits om Orup inte räddat mig från en djup depression, säger Björn Athlöf som inte vill se en försämrad verksamhet.  

De vill ha kvar patienthotell

Patienter vill istället se att Orupssjukhuset utvecklas.
Tony Bengtsson vill återigen arbeta politiskt för Sverigedemokraterna. Men partiet vill inte ha med honom att göra. Ändå kan han sitta som ersättare för SD de kommande fyra åren eftersom han skrivit sitt eget namn på en tom SD-valsedel.  

Tony Bengtsson kan
bli ersättare för SD

Hotar samtidigt med att bli politisk vilde.
Läsarbilder från Cellnews:
E-TIDNING
Skånskan.se använder cookies, läs mer här.
Bloggar
Vad är det på tv just nu?
TV-Guide Missa inte vår kompletta tv-guide!
Läs våra bilagor