Vägfickorna kom till på 1960-talet för att underlätta för tunga lantbruksmaskiner att svänga av och på riksväg 13. Bengt Hylén tycker att vägfickorna borde märkas ut och plogas bättre så att de går att använda även vintertid.  

Slår larm om dålig skyltning

Bengt Hylén kräver förbättringar på riksväg 13,
Åsa Sandgren, Åsa Malmgren och Bodil Hjalte vill att kommunen ska se värdet av att bevara bullerfria områden och att de skrivs in i den nya översiktsplanen.  

De vill slå vakt om tystnaden

”Ledsamt kommunen inte tar chansen att värna om bullerfria miljöer”.
De sandfyllda utomhusplanerna för handboll och fotboll har varit efterlängtade i Hörby. Sedan de invigdes i början av sommaren har de använts flitigt, både av IK Lågan och spontanidrottande Hörbyungdomar.  

Plats för spontanidrott på Lågan beach

– Det är samma sand som i Åhus, säger Lena Persson, vice ordförande i IK Lågan och stolt över de nybyggda beachhandbollsplanerna i Hörby.
Ända sedan Emelie Johnsson öppnade sin butik vid Nya Torg så har hon haft en övergiven butikslokal som granne på andra sidan gatan. I centrum finns flera tomma butikslokaler, men det oroar inte Hörby Köpmannaförening, menar Emelie Johnsson som även är föreningens ordförande.  

Ingen oro för centrumdöd

Köpmannaföreningen: Hörby har ett levande centrum.
Pensionärsgruppen som spelar biljard på Källhaga skulle helst vilja stanna kvar i sin lokal. Nu måste de lämna lokalen, men har inte fått besked om vart de kan ta vägen. Ingvar Franzén, Per Johnsson och de andra i gruppen är besvikna på kommunen.  

Kastas ut – men har inte fått ny spellokal

”De gör lite hur de vill med oss pensionärer”.
På första parkett. Det tyska paret Martin Bimder och Jessica Bruger har bänkat sig framför husbilen i sin upplåsbara soffa och njuter av utsikten mot Ringsjön.  

Njutarliv vid sjöstrandskanten

Campinggästerna på Ringsjöstrand är livsnjutare som gillar aktiviteter.
Fem av de åtta brandmän från räddningstjänsten i Hörby och Höör som åker upp till Västmanland för att delta i insatsen att få bukt med katastrofbranden. Stående från vänster: Jan Lindström, Patrik Karlsson, Jonas Dahlgren, BG Svensson. Sittande: Tomas Andersson (som är intervjuad i artikeln) och Gert Ehlke.  

De ansluter för att bekämpa storbranden

Brandmän från Hörby och Höör åker till den stora insatsen i Västmanland.
Under årets upplaga av Hörby marknad så uppdagades många brister i matvagnarna när kommunen gjorde en livsmedelsinspektion.  

Bristerna i matvagnar kan leda till magsjuka

Kommunen gjorde en livsmedelsinspektion av matvagnarna på Hörby marknad med dystert resultat.
Lantbrukare drabbas
Tjuvarna slog till mot Per-Erik Anderssons plog under natten och plundrade den på delar. Nu vill han varna andra lantbrukare för ligan som stjäl plogar.  

Våg av plogstölder

Mycket tyder på att stöldräderna utförs av en välorganiserad liga.
Annons
Politiska bloggar
Läsarbilder från Cellnews:
E-TIDNING
Skånskan.se använder cookies, läs mer här.
Bloggar
Vad är det på tv just nu?
TV-Guide Missa inte vår kompletta tv-guide!
Läs våra bilagor