Pia-Lena Ohlsson har IVO-anmält socialförvaltningen i Hörby flera gånger. Hon tycker att förvaltningen nonchalerar hennes synpunkter.  

Anhörig: Klagomålen leder inte till något

Under ett par års tid har Hörbybon Pia-Lena Ohlsson vänt sig till socialförvaltningen med klagomål som gäller pappans äldreboende.
Apoteket Hjärtats vd Anders Nyberg förklarar det nya apoteket för invigt, under översinseende av försäljningschefen Paulina Lundström och platschefen Ranja Khalil.

Apotekssatsning skapar nya jobb

På torsdagen fick Hörby sitt andra apotek, och samtidigt fick en butikslokal som stått tom länge nytt liv.
Pelle Skerup är satt under hård press av sitt eget parti. Han har stängts av från gruppmötena, och det ställs krav att han lämnar sina politiska uppdrag.  

M stänger av Skerup

Har inte fullmäktigegruppens förtroende. Uppmanas lämna sina uppdrag.
Det var rusning till biblioteket i Hörby under 2014. Antalet lån ökade kraftigt liksom antalet besökare. Bibliotekschefen Gunilla Björklund är glad över de fina siffrorna. Foto: Jonas Karlsson

Uppsving för biblioteket

Utlåningen ökade med 22 procent under 2014.
Lena Rosvall (S) är ny ordförande för barn och utbildningsnämnden. Hon är en av många nya ledare i de olika nämnderna i Hörby.  

Ny bas lovar mer skolsatsningar

Lena Rosvall (S) - en föreningsmänniska som brinner för samhällsfrågor.
Vårdhuset i Malmö öppnar en filial i Hörby i början av juni. Fastighetsägaren Pelle Skerup, enhetschefen i Hörby Eva Gillsparr, verksamhetschefen i Malmö Lise-Lotte Thörn och vd Fredrik Eriksson ser fram emot nystarten.  

Hörby får sin första privata vårdcentral

Vårdhuset i Malmö öppnar filial.
Engströmsmarken vid Ringsjön har beskrivits som Hörbys nya ”gräddhylla”. Här finns det plats för uppemot 500 bostäder. Nu kan byggplanerna komma att skrotas.  

Flera bostadsområden stryks

Kommunen tog i för mycket - befolkningsökning skrivs ner.
Lågedammsbadet fortsätter att vara populärt bland Hörbyborna, men har tappat externa besökare sedan nya Ystadsbadet stod klart.  

Färre besökare på Lågedammsbadet

Konkurrensen allt hårdare om badgästerna.
Det är i dessa lokalerna, på bottenvåningen i Pers borg, som den nya privata läkarmottagningen ska husera. Lokalerna byggdes om till vårdcentral redan för tre år sedan men har stått tomma sedan dess.  

Klart – privat läkarklinik öppnar

Konkurrensen om patienterna i Hörby hårdnar.
E-TIDNING
Skånskan.se använder cookies, läs mer här.
Bloggar
Läsarbilder från Cellnews:
Läs våra bilagor