Matilda Bjärum, 18, till vänster, och Linnea Lilja, 16, till höger, från Kävlinge kommun, har sommarjobb i SummerFolk Youth Ensemble som uppträder i Folkets park Kävlinge i dag.  

Ungdomar testar livet inom showbusiness

På onsdag kan du se gruppen uppträda i Folkets park i Kävlinge.
Bengt Malmgren, Christer Eklund och Christina Krol har bråda dagar. Silverforsen Folkets park ska få en ny kiosk till fredagens dans, men bygglovet är än så länge bara tillfälligt.  

Ny kiosk till dansen
efter stulen vagn

Folkets Park i Kävlinge har haft bråda dagar efter en stöld av den mobila kiosken. En ny i fast format ska vara klar till fredagskvällens dans.
Sommarorkestern i Kävlinge består i år av Felicia Strandberg, gitarr, André Nilsson, piano, Nikolai Nielson (skymd), saxofon, Sophia Sandbring, sång, Josefin Samuelsson, trumpet och Lovisa Rosberg, cello.  

Framträdande jobb för skolungdomar

Sista spelningarna för årets Sommarorkester.
Den 15 ton tunga takstenen har en passning på bara några centimeter. Enligt Svend Illum Hansen hade våra förfäder högstående kunskaper om belastning och tryckfördelning. Å andra sidan är varje detalj så beroende av de andra att det lilla djur som gjort åverkan vid golvet på sikt kunde fått taket att rasa in.  

Ett djur kunde fått allt att rasa

Akuta åtgärder sattes på måndagen in för att rädda gånggriften i Gillhög.
Läsarbilder från Cellnews:
E-TIDNING
Skånskan.se använder cookies, läs mer här.
Bloggar
Vad är det på tv just nu?
TV-Guide Missa inte vår kompletta tv-guide!
Läs våra bilagor