Orgeln i Vollsjö kyrka är den största av de två som församlingen fick 1964 och har ett tonomfång på 16 register, berättar Ingela Bertilsson. - Man klarar sig långt med det, det mesta går att spela på den här orgeln.  

Klingande gåva fyller 50

Vollsjö församling firar sina två orglar med mäktig konsert
En presentbutik på Västergatan i Sjöbo fick stora vattenskador när regn började rinna in genom taket. Räddningstjänsten åtgärdade läckan genom att rensa ett stuprör.  

Regnet orsakar nytt kaos

Söndagens regn har orsakat ett nytt flöde av översvämningslarm i sydost. I Sjöbo fick en butik stora vattenskador när det började rinna in genom taket.
Lång, med bra rygg och fina ben. Så motiverade en av besökarna sin röst på Durance, som utsågs till den finaste Charolaiskvigan på Backagårdens auktion på lördagen.  

Många såg kvigor
gå under klubban

Muskler, ryggar och bakdelar synades när 25 snövita Charolaiskvigor auktionerades ut på Backagården i Sjöbo. Vackrast av dem alla var Durance från Mellby.
Kyrkvaktmästare Fredrik Hellwig är mest nöjd med den nya fikaplatsen som blivit möjlig att göra genom att ett antal kyrkbänkar plockades bort. Eftersom det inte finns något församlingshem i Tolånga blir det här en naturlig mötesplats efter till exempel en gudstjänst.  

Efterlängtad invigning

Efter ett drygt år kan kyrkdörrarna öppnas igen.
Läraren Sara Löf har för första gången tvingats ta föräldraledigt för att kunna ta hand om sina barn Viggo, 8, och Majken, 6, på höstlovet. I dag provar de bibliotekets tipsrunda.  

Svårt pussel efter lovflytt

Läraren Sara Löf ser bara nackdelar med tidigare höstlov i Sjöbo.
Läsarbilder från Cellnews:
E-TIDNING
Skånskan.se använder cookies, läs mer här.
Bloggar
Vad är det på tv just nu?
TV-Guide Missa inte vår kompletta tv-guide!
Läs våra bilagor