Conny och Erna-Britt Nordin samt Sixten Dehlin och Karin Bengtsson är glada över att det gamla bårhuset fått ett nytt innehåll. Numera handlar det om museum.  

Gamla bårhuset lever igen

Det gamla och fallfärdiga bårhuset intill kyrkan i Stenestad har fått nytt liv.Numera kan både turister och bybor tal del av bygdens historia.
Valet - Svalöv
Bekymrade miner. Anders Svärd, ordförande i Socialdemokraterna och kommunalrådet Birgitta Jönsson har ett styvt arbete framför sig att bilda en ny och stark majoritet. Foto: Roger Sunesson

S tar sikte på en stark och stor majoritet

Socialdemokraterna tappade röster i kommunvalet, men sitter ändå kvar i förarsätet.Kommunalrådet Birgitta Jönsson (S) ger samtidigt klara besked:
Det blir mycket SD i Svalövs politik de närmaste fyra åren. Totalt åtta mandat sitter partiet på och två av dessa kommer Teddy Nilsson och Ingrid Ekström att sitta på. Foto: Roger Sunesson

SD ritar om historisk karta

På förhand snackades det mycket om Sverigedemokraternas lavinartade framfart i Svalövs kommun.Resultat: Tre nya platser i fullmäktige och man sätter sig dessutom på oppositionsstolen.
Valet mellanskåne

Moderaterna valets stora förlorare i Eslöv

Väljarna tycks straffa den oheliga alliansen.
Trion som är beredd att styra vidare om valet går som de vill. Kommunalrådet Charlotte Wachtmeister (M), Torbjörn Ekelund (FP) och det socialdemokratiska kommunalrådet Birgitta Jönsson hoppas avndra vidare mot ett styre i ytterligare fyra år. foto: Roger sunesson

Siktar på fyra nya lyckade år

Men S, M och FP går ändå till val på oliak håll.
Bilbesiktning på hemmaplan – Kenny Nilsson var premiärkund när Clearcar öppnade i Svalöv på fredagen. Besiktningsman Nisse Olofsson konstaterar att han inte går sysslolös då flera kunder tittar in för att be om drop-in-tider. Foto: Helena Svensson

Bilkoll på hemmaplan

Kenny Nilsson både bor och jobbar i Svalöv och har längtat efter en bilbesiktning på hemmaplan. Under fredagsmorgonen var hans Citroën C2 första bilen in i besiktningshallen.
Gamla idrottshallen i Svalöv kan bli ett fint centrum för kultur och fritid, framhåller Niclas Nornemark. Dock är kommunen inte lika intresserad.  

Entreprenör vill rädda kvar gammal hall

Entreprenör vill skapa fritidscentrum – politiker och ägare visar ljummet intresse.
Läsarbilder från Cellnews:
E-TIDNING
Skånskan.se använder cookies, läs mer här.
Bloggar
Vad är det på tv just nu?
TV-Guide Missa inte vår kompletta tv-guide!
Läs våra bilagor