Trelleborgs musikkår arrangerar vårkonsert i På spåret anda. Johan Rufelt är lokförare och musikalisk ledare, Markus Rosén tågresenär och soloartist och Catrin Hansson Flink, stins och konferencier.

Musikkåren tar tåget ut i schlagervärlden

På spåret-tema på årets vårkonsert.
Gothenburg Horse Show
Petronella Andersson, 24, har tagit sig hela vägen från ponnytävlandet i Höllviken till de stora arenorna. Med tufft jobb, skicklighet och obändig vilja har hon nått högt och gjorde i Göteborg sin första femstjärniga tävling och världscupstart.  

Hon gör världscupdebut på lånad häst

Det gäller att ha skinn på nästan – och en del tur. Det har Petronella ”Nella” Andersson, 24, från Höllviken.
Annons
Vem som stod modell för statyn har aldrig offentliggjorts men enligt historien var det en kvinna vid namn Birgit Holmquist. Hon födde senare en dotter som i sin tur blev mamma till den amerikanska skådespelerskan Uma Thurman.

Vill flytta Famntaget till utsiktsplatsen

Låt skulpturen Famntaget blicka ut över havet vid Sveriges sydligaste spets.Det föreslår Gerry Malmstein som tycker att den nuvarande placeringen är för anonym.
Tobias Andersson och Johan Öhlén hade först svårt att tro att de verkligen haft sån tur och hittat planet. Vraket ligger på 16 meters djup en bit från fyren som på bilden kan skymtas långt ute vid Trelleborgs hamninlopp.

Hobbydykare fann vrak

Nu vill även Pentagon vara med och se vad fynden kan berätta
E-TIDNING
Skånskan.se använder cookies, läs mer här.
Bloggar
Läsarbilder från Cellnews:
Läs våra bilagor